Kantarell. Foto: Are Wormnes (c).
Kantarell. Foto: Are Wormnes (c).
Falsk kantarell. Foto: Are Wormnes (c).
Falsk kantarell. Foto: Are Wormnes (c).

Ekte kantarell.
Den ekte kantarellen er skogens gull. Alle sopplukkeres drøm, er å finne den store "klumpen".
    Kantarellen vokser i bar og løvskog - oftest der gress dominerer, men den gjemmer seg også gjerne i mosen.
    Ekte kantarell er lett å kjenne igjen - den har ikke vanlige skiver, men ribber som strekker seg nedover stilken. Både hatt, stilk og ribber har samme farge, vanligvis skarp gul, men fargen kan variere i ulike varianter av gult.
    Soppkjøttet er fast, litt trevlet. Det er sjeldent mark i kantarellen. Den litt krydrete smaken gjør den til en ener i matfatet!
   Kantarellen kan normalt plukkes fra slutten av juni til november i det meste av Sør-Norge.

Falsk kantarell
Den er ikke giftig, men setter ingen spiss på sopprettene.
    Mer spinkel enn den ekte kantarellen, skivene er tynnere og ikke like "ribbete".

Falsk
FOTO: ARE WORMNES © Falsk
Ekte
Forsiden Sopptypene Soppene Oppskrifter
  

Vent litt -
mens soppen vokser...