Vent litt -
mens soppen vokser...

Forsiden Sopptypene Soppene Oppskrifter

Rørsopp
har fått navnet sitt fra det svampete rørlaget disse soppene har under hatten. Det er som om en bunt med sugerør er skåret tvers av og limt opp under sopphatten. Tykkelsen på rørene og fargen på rørlaget varierer, og det er all grunn til å vise respekt for disse soppene. Det finnes noen riktige eklinger blant dem! Noen ikke bare smaker vondt, de er giftige i tillegg! Men skrubbene kan du kjenne deg trygg på så snart du har lært deg å skille en skrubb fra andre rørsopper.

Sauesopp / Fåresopp. Foto: Are Wormnes (c)Poresopp
Disse har hverken skiver, rør eller pigger. De har porer, og jeg har satt dem her sammen med rørsoppene fordi porene kan minne om ørsmå rør når du ser nøye etter. Fåresoppen er den mest kjente og mest spiste poresoppen.

Rødskrubb. Foto: Are Wormnes (c)
Rødskrubb. Foto: Are Wormnes (c)

Rødskrubben er for de fleste en velsmakende rørsopp. Men den kan gi enkelte mennesker litt ubehag. Rørene er et det svampaktige laget under hatten. Det kan med fordel fjernes før tilbereding!
FOTO: ARE WORMNES ©

Fåresoppen er den best kjente og mest spiste poresoppen. Dette noe medtatte eksemplaret har hatt hyppige besøk av snegler.
FOTO: ARE WORMNES ©